Boya Koruma Konusunda Bilinmesi Gerekenler
Boya koruma nedir ?
Boya koruma işlemi otomobilin boyasını korumak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Boya koruma, aracın dış yüzeyinin dış etkenlerden korunması için çeşitli karışımların bulunduğu koruma malzemeleri ile bir katman oluşturur. Boya koruma wax boya koruma ve nano boya koruma şeklinde iki farklı biçimde uygulanmaktadır. Nano boya koruma, kristal derinliği, boya üzerinde sert bir yüzey oluşmasını sağlayan, kir ve suya aşırı dayanıklı nano teknoloji koruma ürünleridir. Genelde sıvı şekilde beklemeden uygulanır. Her parça tek tek küçük parçalar halinde işlem yapılarak temizlenir. Wax boya koruma, içerisinde bir miktar nano teknolojisi barındıran, jel kıvamında, çok farklı çeşitleri olan boya koruma ürünleridir. Wax boya koruma araç üzerinde temiz bir yüzeye jel formunda uygulanır.
Boya koruma hizmeti alırken nelere dikkat edilmeli ?
Boya koruma hizmeti alırken ilk boya koruma işleminden sonra periyodik bakım sürenizi, periyodik bakım hizmet bedelini, kalite kontrol sistemi olup olmadığını, kazalarda bölgesel hasar giderilme hizmetlerinin tamamını gözden geçirmeyi unutmayınız.
Boya korumanın fiyatı nedir ?
Boya koruma fiyatı kullanılan boya koruma malzemesine, uygulama yapan kişinin uzman teknisyen olup olmamasına göre bazı değişkenlikler gösterebilir. Ancak boya koruma hizmet bedelinin hesaplanmasında ilk hizmetin bedeli kadar önemli olan periyodik hizmetlerin periyodu ve bedelidir. Araç sahibinin dikkat etmesi gereken konu elbette güvenilirlik ve kalite başta olmak üzere toplam maliyettir.
Oto boya koruma herhangi biri tarafından yapılabilir mi ?
Boya Koruma işlemi hem pratik hem teorik eğitimden geçmiş uzman teknisyenlerce yapılmalıdır.
Otomobil boyası çizik giderme nedir, nasıl yapılır ?
Çizik giderme fiziksel bir işlemdir. Yüzeyde meydana getirdiği derinliğe göre çizik giderme zorlaşabilir. Her çizik giderme işleminde otomobilin boyası üzerindeki vernik tabakasında aşınma olacağını unutmamak gerekir. Bu nedenle çizik giderme işlemi sıklıkla yapılmamalıdır.
Otomobilinize cila mı yoksa gerçek bir boya koruma mı uygulandığını nasıl anlarsınız ?
Otomobilinize yalnızca cila mı yapıldı yoksa boya koruma mı uygulandı, bunu anlamanızın en iyi yolu zaman içinde arabanızda artan matlaşmadır. Ayrıca kuş pisliği, reçine, asit yağmuru, demir tozu gibi etkenlerle karşılaştıkça uzun dönemde yüzeyde meydana gelen sararma, gözenekleşme, derin izler, pütürlü tabaka oluşumu gibi fiziksel ve kimyasal değişimlerle de bunu anlamak mümkün. Bu durumda güvendiğiniz bir marka, istasyon ve teknisyenlerle çalışmak daha garantili bir yol olacaktır.
Ağaç reçinesi, kuş pisliği gibi maddelerin araç boyasında tahribat yapması ne kadar zaman alır ?
Boya koruma yapılmayan araçlarda kuş pisliği bir günden sonra aracınızın boyasının yanmasına sebep olabilir. Boya koruma yapılmış bir araç için tahribatın başlaması en erken 10-15 gündür. Güneş ışınlarının araç boyasına zarar vermesi uzun dönemde gerçekleşirken kuş pisliği ve ağaç reçinesinin yüzeye yapışması halinde bir günden sonra araç boyası üzerinde tahribat başlar.
Asit yağmurları nedir ?
Asit yağmurları havada serbest dolaşan fosfor ve nitrojenin suyla buluşması ile oluşur. Yağmur ya da yıkamadan sonra kurulanmayan yüzeylerde asit yağmuru oluşur ve yüzeyleri bozar. Pütürlü, gözenekli hale getirebilir.
Boya koruma uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ?
Boya koruma uygulamasından önce otomobil dış yüzeyinin temizleme aşamasının mutlaka eksiksiz olarak yapılması gerekiyor.
Hasar Sorgulama Servisi 5664
Otomobil Segmentleri
Otomobil Bakımı
Lastik Etiketleri